TNP Global & Partners - Logo
TNP Global & Partners
Raportare-financiara
EVALUAREA
Servicii  SERVICII  Servicii
 
 
 
 
 
 
PORTOFOLIU
ARIE DE ACOPERIRE
LEGISLATIE
PORTAL
   
Servicii
Raportare financiara - Impozite si taxe


In Romania toate companiile, private sau publice, au obligatia legala sa plateasca taxe si impozite pe terenuri si constructii. In conformitate cu prevederile Codului Fiscal si ale Ordonantei de Guvern 81/2003, cel putin odata la trei ani, firmele si institutiile publice trebuie sa-si reevalueze activele fixe de natura constructiilor si terenurilor. Daca ai in patrimoniul firmei tale active imobiliare, verifica cand a fost realizata ultima evaluare si care sunt valorile acestor mijloace fixe din evidentele contabile.

La fiecare sfarsit de an, pe 31 decembrie, se inchide anul financiar. Impozitul pe care va trebui sa-l platesti in anul urmator este stabilit in functie de valoarea mijloacelor fixe pe care o ai inregistrata in contabilitate. Reevaluarea acestora la timp, poate influenta marimea impozitului pe care il ai de platit.
  Si retine: daca ai depasit cei trei ani fara reevaluare vei fi impozitat cu pana la 40% mai mult!

Trebuie sa ai in vedere ca raportarea financiara si implicit evaluarea sau reevaluarea activelor in vederea stabilirii impozitului pentru anul urmator se face la incheierea exercitiului financiar, intotdeauna la 31 decembrie.

La TNP Global & Partners gasesti o echipa de specialisti care te poate ajuta sa-ti optimizezi costurile cu impozitele si taxele pentru compania ta.

De ce sa platesti mai mult daca se poate mai putin?!